Vrij werk

Naast opdrachten met een specifieke toepassing zoals grafmonumenten en gevelstenen maken wij ook vrij werk. Onder het vrije werk vallen de objecten die te plaatsen zijn in huis of tuin. Deze maken wij vanuit eigen inspiratie. Denkt u hierbij aan een beeld, een sculptuur, of een monumentale drinkschaal (met in de rand een passende tekst).

In opdracht maken wij gedenkstenen voor een jarige, ter gedenking van een huwelijk of geboortesteentjes waarbij naam en geboortedatum in gevonden keitjes worden gebeiteld.

Fragmentstenen en Citatentafeltjes

De Schreef maakt zogenaamde 'Fragmentstenen'. Bij een inspirerend fragment uit een gedicht zoeken we een stuk steen dat qua vorm en materiaal recht doet aan de inhoud van het fragment. Het kan ook andersom; een stuk steen dat aanleiding geeft tot een fragment uit een gedicht. Hier wordt ambacht, beeldhouwerschap en dichtkunst met elkaar verweven en ontstaat een op zichzelf staand kunstwerk. Deze 'Fragmentstenen' kunnen leiden tot een moment van bezinning, een mijmering, uitzinnigheid of een glimlach. Ze zijn geschikt voor plaatsing in een tuin of park.

In 2009 zijn 'Citatentafeltjes' ontwikkeld. Het onderstel wordt gemaakt van ijzer in een fantasievorm, waarbij een passende vorm van het blad (Belgisch hardsteen) wordt gekozen. Vervolgens wordt een citaat uit een gedicht of een column of een markante uitspraak in het blad gebeiteld. De 'Citatentafeltjes kunnen als salontafel gebruikt worden of in de tuin geplaatst.

Fragmentsteen

Fragmentsteen Belgisch hardsteen met fragment uit het gedicht "Hovenier" van C.O. Jellema uit de bundel "Droomtijd", Querido's Uitgeverij BV, 1999.
2005

Openingssteen marneflora 2005

Ter gelegenheid van bloembollententoonstelling de Marneflora gehouden te Warffum, 2005, met als thema "Steengoed".
2005

Citatentafeltje

Salontafeltje met metalen onderstel en hardstenen blad met tekst: "Ik wist dat ik het in mij had"van O.B.B.
2009

Meer voorbeelden vindt u in het Archief

aan het werk